Quido

Quido, alias Kviďas, Kvítko (nar. 04/2017) pochádza z nevhodných podmienok.Pred tým ako sa k nám dostal, nemal moc veselý život- žil na dvore a jeho budúca úloha bola slúžiť ako krycí psík. Osud mal pre Quida však iné plány a tak sa dostal ku nám.
Quido- spočiatku bojazlivý, nedôverčivý, pri manipulácií kŕčovitý, bezhlavo pobehujúc. Veľmi smutný pocit. Pes ktorý v jeho veku mal byť bezstarostný, veselý a kontaktný. Po pár dňoch však zistil, že bolo u nás celkom príma, nič zlé mu nehrozilo, a tak prišlo jeho prvé nesmelé vyhľadávanie ľudskej spoločnosti. Najprv len tak nesmelo prišiel, oprel si hlávku o ľudské koleno, líhal si pod nohy. Neskôr si aj prišiel vypýtať pohladenie. Toto všetko zvládol za pár dní. Občas však zaváhal pri prechode dverí, ale jeho sebavedomie a bezstarostnosť nakoniec zvíťazili.

Časom začal byť veselý, radostne pribehol na zavolanie, no a samozrejme miloval vylihovanie na gauči- vôbec mu nebol cudzí. Podľa jeho správania a rýchlej adaptácie v novom prostredí sme usúdili, že na “predmetnom dvore” nežil dlho, zrejme iba krátko, možno prišiel od niekoho, kto si ho kúpil ako malé milé šteniatko a neskôr zistil, že nemá na neho čas, resp. mal iné dôvody na to aby ho posunul ďalej.
Quidko absolvoval kastráciu a operáciu mäkkého podnebia, boli mu rozšírené aj nozdry. Rekonvalescencia prebehla v poriadku.

Quido v bazéne.

Quidko nakoniec odcestoval do nového milovaného domova. Doma ho čakala príjemná mopsia dáma, pohodlný peliešok, vlastná miska na papanie. No a samozrejme Quidko nezaváhal ani minútku a už aj bol na gauči. Veľa šťastia v novom domove Quidko.