Edna

Ednuška (nar. 12/2017) je mopsinka pochádzajúca zo zrušeného chovu. Jedno očko mala malé a druhé vypúlené. Naše prvé kroky tak viedli k očnému špecialistovi. Ten skonštatoval, že “väčšie” oko je v norme, má ho tak vstavané v lebke, druhé malé je buď po úraze alebo sa tak jednoducho narodila s nevyvinutým okom. Zdravé oko je však silne zapigmentované- kvapkápe tak ciklosporínové kvapky, snáď sa podarí pigment aspoň čiastočne rozpustiť. Ednuška niečo vidí, teda orientuje sa v priestore.Slečna bola po dvoch cisárskych rezoch s pupočníkovým rozsiahlym pruhom/kýla. Ednuška podstúpila kastráciu, zoperovanie pruhu a operačne jej bolo upravené podnebie+nosné dierky. takisto jej boli vyčistené zúbky, análne žliazky, uši. Operácia prebehla v poriadku, aj rekonvalescencia.
Kuchtička, ako sme ju volali ( vždy okatila pri príprave jedla ) sa počas pár dní u nás pekne naviazala na človeka, komunikovala, vedela čo sa od nej požadovalo, a naučila sa pekne hygienickým návykom. Šarvátky nevyvolávala. Objavila hračky, spoločnosť druhých psíkov jej nerobil problém. K ľuďom bola priateľská, milovala škrabkanie a pestovanie na rukách.

Dituška a Ednuška. Objavili sme hračky! Ednuška nosí zelenú hračku ( ušili sme si zeleného “Pána piškoťáka ), Ditula našla obľúbené hryzadlo.
Edna. Kuchtička sa nezaprie. Tak kde je tá večera?
Ednuška & Winston.

Ednuška si tiež našla svoj milujúci domov. Želáme ti veľa šťastia.